top of page
Ilari%20kuva_edited.jpg

ILARI HONGISTO

Ilari Hongisto (1978)

Ilari Hongisto on kansainvälisesti palkittu säveltäjä, muusikko, studiotyöläinen ja musiikkialan opettaja Turusta.

Hongiston teoksia on esitetty niin Suomessa kuin ulkomailla, ja ne ovat niittäneet mainetta myös sävellyskilpailuissa:

Taivas alla -teos voitti eurooppalaisen elektroakustisen musiikin sävellyskilpailun Pariisissa 2012. Kävellen-teos sijoittui kolmanneksi pohjoismaisessa kuoromusiikin sävellyskilpailussa 2007. Hongisto on toiminut Suomen sävellysedustajana Ung Nordisk Musik -festivaalilla Norjassa 2008 ja Helsingissä 2010. Hongisto on menestynyt myös useissa laulusävellyskilpailuissa.

Hongisto on valmistunut musiikin maisteriksi Tukholman kuninkaallisesta musiikkiakatemiasta, pääaineena elektroakustisen musiikin säveltäminen. Opinnoissa hän pystyi yhdistämään aiemmat ammattikorkeakoulun sävellysopintonsa studio- ja teknologiataustaansa. Lisäksi Hongisto on valmistunut Turun konservatoriosta pääaineena lyömäsoittimet.

Hongisto on filosofian maisteri musiikkitieteestä ja suomen kielestä. Hänen musiikkinimistöä selvittävä väitöskirjansa on työn alla Turun yliopistossa.

Tällä hetkellä Hongisto työskentelee Turun konservatoriossa lehtorina. Musiikin teorian ja säveltapailun ohella hän opettaa sävellystä ja sovittamista sekä vetää musiikkituotannon ammattitutkintoa. Hongisto toimii myös konservatorion laatuvastaavana.

Hongisto on Suomen Säveltäjät ry:n jäsen.

Ota yhteyttä: ilari.hongisto@gmail.com

 

bottom of page